Rezavá trubka, jak dlouho vydrží?

Rubriky:

Reklama
JA Jan @jan516 před více než rokem23.11.2021 18:21:40
Rezavá trubka, jak dlouho vydrží?

Dobrý den, před třemi lety jsme koupili starý barák z období druhé světové války a neustále se potýkáme s nějakými problémy. Rozhodl jsem se obrátit na toto fórum v naději, že mi někdo vzdělaný poradí. Tak tedy k věci, v baráku topíme vafkami. V jednom pokoji se vytváří kondenzace na trubce, protože je vedená skrz cca půl metru zdi chráničkou ven. Když je v zimě pod nulou nebo kolem nuly a já cca 10 hodin pokoj nevětrám a topím, z trubky uvnitř místnosti vyloženě kape voda a na zdi se rozlézá mokrý flek. V místě kondenzace z trubky kompletně slezla barva a objevuje se rez. Před cca 3 měsíci tu byl plynař na revizi vafek a řekl mi, že tyto trubky vydrží x desítek let než úplně proreznou. Já si ale myslím, že v tomto případě, kdy je trubka neustále mokrá a veškerá barva slezla, nebude dlouho trvat než začne utíkat plyn z čehož mám takové obavy, že skoro nemůžu spát. Z venku jsem zkoušel obalit trubku mirelonem/izolační vatou doufajíc, že kondenzace přestane. Bohužel nepřestala. S největší pravděpodobností barák zase prodáme jelikož problémů je víc, ale chci vědět, jak dlouho podle vás trubka vydrží? přikládám fotky. Předem děkuji za všechny názory a rady, Jan.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.