Skladba zateplené pultové střechy

Rubriky:

Reklama
MS Martin Samek @mart-tin754 před 2 roky23.11.2021 18:47:51
Skladba zateplené pultové střechy

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně budoucí skladby zateplené pultové střechy se sklonem 7°.

Máme starší RD po částečné rekonstrukci a polovina domu se nyní nachází pod pultovou střechou. Aktuální skladbu této střechy přikládám do nákresu v příloze. Pod touto střechou jsou tyto místnosti:

Ložnice – je zde již udělán sádrokarton. podhled s vatou cca 15cm + parotěsná folie
Chodba – je zde již udělán sádrokarton. podhled s vatou cca 20 cm, ale zde jsem po kontrole nenašel parotěsnou folii což asi nebude zcela dobře, každopádně jsem nezjistil žádné problémy s kondenzací vody apod. ani v zimních měsících
Koupelna – není zde žádný podhled a strop zde tedy odpovídá nákresu v příloze

V plánu je tuto střechu udělat novou a to výměnou staré plechové krytiny za hydroizolační folii. Při té příležitosti bychom rádi dodatečně střechu zateplili. Má představa je taková, že by se pod folii v celé ploše střechy položil polystyren, tak, aby byla střecha ideálně izolovaná bez větších tepelných mostů. Zde máme možnost položit polystyren max. 10cm z důvodu balkonových dveří, které na střechu vedou. V takovém případě bych tedy následně vložil i dodatečně vatu do budoucího podhledu v koupelně. Tepelná izolace by poté byla v podobě polystyrenu na střeše z exteriéru a vata z prostředí interiéru. Mezi izolacemi, tak zůstane konstrukce střechy. Má otázka tedy zní, nebude kondezát/voda zůstávat někde uprostřed střechy a dělat problémy? Nebo je to možné provést a problém by nenastal? Pokud by to problém byl, tak by v našem případě asi bylo nutné střechu z exteriéru nezateplovat a dodělat podhled s vatou a parotěsnou folií v koupelně, což určitě nebude dokonalé zateplení. Budu rád za jakoukoliv věcnou radu, děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.