Oběhové čerpadlo

Rubriky:

Reklama
PS Petr Sklenář @petr.sklenar před 2 roky25.11.2021 07:57:08
Oběhové čerpadlo

Dobrý den, jsem lajk a měl bych technický dotaz k tomu jak spíná oběhové čerpadlo u podlahovky. Kotel ještě není spuštěn. Plynový kondezační kotel Protherm v sestavě s bojlerem. Otopná soustava se skládá ze dvou radiatorů a jednoho žebříku + podlahovky ( 5 okruhů). Ke kotli je připojen termostat, venkovní čidlo, čidlo teploty zavedené do bojleru. Tohle vše by nějakým způsobem mělo komunikovat s kotlem.
Rozvadeč podlahovky má termostatickou hlavici kde lze nastavit rozmezí teploty od 20 do 65 C. Oběhové čerpadlo je připojeno přes samostatný jistič do elektrické sítě. Ale je připojeno ještě přes teplotní čidlo v rozvaděči podlahovky. Když jsme čerpadlo připojovali k el. síti a nahodili jistič, tak normálně seplo.
Dotaz je následující: jak a podle čeho čerpadlo spíná když přímo nekomunikuje s kotlem?
Bude běžet i když kotel nebude topit?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.