Novela zákona, platnost od 1.1.2022

Rubriky:

Reklama
MV Martina Vavřínová @martina.vavrinova před 2 roky25.11.2021 10:39:53
Novela zákona, platnost od 1.1.2022

Dobrý den,
Chtěla bych se zde zeptat, poprosit o radu. Řešíme projekt pro společné stavební povolení, máme závazné stanoviska hasičů, hygieny, měření radonu, a energetický štítek s klasifikací C (106kWh/rok). Žádost o koordinované stanovisko jsem musela stáhnout na žádost územního plánování a vodohospodářství. Územní plánování bychom měli vyřešené, vodohospodářství řešíme, kde musíme "přeprojektovat" kanalizační přípojku na hlavní kanalizační řád, abychom se do něj mohli napojit. Bohužel tento úkon bude trvat ještě nějakou dobu, a na stavební úřad budou projekt dávat až během ledna 2022. Což vyvstává problém, že bych nepodala projekt v letošním roce 2021 a pouze doplnila koordinované stanovisko. Můj dotaz zní: když mám projekt, veškeré stanoviska i PENB z letošního roku, ale nebudu mít koordinované stanovisko 2021, tím pádem budu podávat projekt na stavební povolení až začátkem roku 2022, vztahuje se novela zákona o energetice i na náš projekt, kdy bude zapotřebí mít (pro nás nejschůdnější varianta) fotovoltaiku? Nebo je zde nějaká "přechodná" doba nebo nějaká výjimka?

Děkuji
Martina Vavřínová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.