PRotherm MIGO

Rubriky:

Reklama
EJ Eduard Julina @eduard.julina před 2 roky27.11.2021 12:41:33
PRotherm MIGO

Dobrý den, mám problém při regulaci vytápění. Kotel Protherm gepard 18/25MKV s průtokovým ohřevem vody. K němu připojen Termostat MIGO. Kotel spuštěn 02/20. V únoru 20 jsem měl nastavenou topnou křivku někde kolem 1. Samozřejmě kotel nebyl schopný bytovou jednotku o rozloze 110m2 vytopit. Podkroví s 6ti deskovými radiátory. Zateplené 26cm vata zevnitř z venku 10 polystyrén. Nemám žádné pokojové regulátory všechny místnosti otápím stejně. Problém je ten že po létě a podzimu kdy nebylo tolik potřeba topit nebo jsem doháněl klimatizací se na kotli zasekla hodnota otopné vody do radiátorů na 45 stupních a nebylo možné tuto hodnotu nijak navýšit. I když jsem nastavil topnou křivku v aplikaci MIGO třeba na 3 nedoznal jsem žádné změny. Denní teplotu mám nastavenou na 22,5st. a útlumovou na 18. Když kotel začal ráno topit trvalo mu dosáhnout denní teploty i 5hodin. Což je samozřejmě strašné ptotože až bude venku minus 10 pojede celý den. V servisním menu kotle se vyznám (už jsem si s Prothermy užil své) tedy jsem odpojil MIGo od Ebusu, restartoval kotel do továrního nastavení a nastavil na kotli teplotu 55 stupnů. Poté Migo zpět připojil. Teď už kotel topí mnohem rychleji a vytopí na denní teplotu za 2h a to 55 stupňovou vodou. Co se mi ale nelíbí a nerozumím tomu je to že pokud se podívám při topení kotle do nastavení tak voda do okruhu je nastavena na 55 stupňů to by bylo Ok ale pod volbou d09 požadavek termostatu je pořád 90 stupnů. Tedy se mi zdá že to takhle není správně . Termostat vyžaduje pořád plný výkon a kotel ho brzdí na max 55. Většinou topení přepálí o 0,5 stupně. I když nastavím pokročilý algoritmus PID a nebo Hysterezi nepoznám žádnou změnu. V čem může být zakopaný pes? Vím co je MIGO zač a byla to chyba vyhozené 4.000. Bude lepší to prodat na internetu nějakému dalšímu důvěřivci co chce řídit kotel přes internet a dát si ThermolinP2 s ekvitermem??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

78 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.