Další zdroj vytápění k plynu

Rubriky:

MM marin martin @marin.martin před 3 roky28.11.2021 09:35:12
Další zdroj vytápění k plynu

Dobrý den, rád bych znal váš názor na tento problém,
Mám Rd ve větším městě, jsou to vlastně 2 domy za sebou jeden 1+1 a druhý 4+1, vytápím centrálně, měl jsem klasiku plynový kotel + samostytný ohřev vody - johny wood a řízeno eqvitermní regulací od komexu, vzhledem k tomu že kotel na vodu a regulace už měli 20 let a firma komex není, rozhodl jsem se letos pro rekonsrukci kotelny, mám kondenzační kotel výkon zas 24 s externí nádrží 140 l a jednotku co to dělí na 2 větve + 2 pokojové termostaty - uzavřený oběh, dříve jsem protopil tak 30 - 32MWh kromě loňska 35mWh, což byl extrém - covid. Vypadá to na úsporu tak 30 - 35%. Systém jsem chtěl doplnit fototemikou, ale měl jsem tu známého co to montuje a má to i doma a vůbec mi to k ohřevu vody na topení nedoporučil, tepelné čerpadlo zatím nechci.
Vzhledem k tomu, co teď vyvádí s plynem, bych k tomuto systému připojil kotel na dřevo, ne jako hlavní zdroj , ale jako alternativu, jsem schopen si sehnat tak 5q/rok dřeva zdarma + samozřejmě musím nařezat a tak. Od souseda mám možnost získat starý kotel na uhlí - destila( dobrý stav - topil tam dřevem). Náklady které by mě čekaly, je najít novou spalinovou cestu pro kondenzační kotel a vyvložkování nerezem původní komín (9m).Děkuji za vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.