Atmo DC 32 GS a teplota spalin

Rubriky:

Reklama
RK Radim Kožušník @radim.kozusnik před 2 roky28.11.2021 16:56:11
Atmo DC 32 GS a teplota spalin

Zdravím všechny a prosím o radu.

Na RD jsme nechali instalovat kotel Atmos DC 32GS, zapojený přes laddomat, 3x AKU 750 litrů, nový nerezový komín 180mm, výška od patky po hrdlo 11m, regulátor komínového tahu a naposledy i škrtící klapku pro snížení tahu komína.

A teď ten problém. Po rozhoření kotle se teplota spalin dostává hodně přes 300°C. Pokud topíme tvrdým dřevem většínou se spaliny drží mezi 290- 320°C, pokud topíme smrkem vyletí to i na 350°C. Regulátor tahu máme nastavený na nejnižší hodnotu 10Pa a už cca od teploty spalin 200°C je otevřená stále naplno. Proto jsme domontovali i škrtící klapku, která sice trochu pomohla - teplota spalin už nejde přes 320°C ani při topení smrkem, ale pořád je to podle mě strašně moc a komínem utíká velké množství tepla. Rovněž spotřeba dřeva je v porovnání s původním kotlem Viadrus vyšší.

A tak mě napadá jen zásah do primárního a sekundárního vzduchu. Jenže firma, která kotel instalovala sice odvedla dobrou řemeslnou práci, ale o nastavení a seřízení kotle nemají ani páru. Dokonce jsem musel "vyhádat" teploměr spalin a regulátor komínového tahu, protože standardně to prý nikde nemontují. O měření tahu komína nebo analyzátoru spalin asi ani neslyšeli a tudíž nám nepomůžou.

Proto se ptám, řešil někdo něco podobného? Případně uvítám odbornou radu čím začít, nebo i tip na člověka/firmu, která těmito přístroji disponuje a uměla by to seřídit.

Děkuji

Radim Kožušník

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.