Anhydridová podlaha se prohýba v rozích, vinyl "křupe"

Rubriky:

Reklama
MM Martin Málek @martin.malek034 před 2 roky29.11.2021 11:07:23
Anhydridová podlaha se prohýba v rozích, vinyl "křupe"

Dobrý den,
prosím o radu - při rekonstrukci staršího RD se mimo jiné, rekonstruovaly podlahy. Původní podlaha se skládala z litého betonu, na tom byly pásy s klasickou (kousavou) sklenou vatou (žlutá a černá) a na tom byla další vrstva betonu. Jak jsme po vybourání horní zjistili, "spodní" beton byl uprostřed prohnutý (lavor). Záměr byl zbavit se horní vrstvy betonu, lavor srovnat liaporem, daly se systémové desky pro horkovodní podlahové topení a na finále se to zalilo cca. 5 cm anhydridu. Podlaha před následnou pokládkou lepeného vinylu řádně proschla, měřeno. Dokud byla nalepená jen podlaha, vše subjektvně v pořádku, nicméně po nalepení lišt kolem stěn jsme zjistili, že podlaha (zejména v rozích křupe a praská - zvuk). Zjistili jsme, že při zatížení v rohu místnosti (stačilo došlápnout) došlo k průhybu podlahy směrem o dolů o 1-2 mm (viditelné pouhým okem) a v místě, kde byly stěny již osazeny lištami, došlo k lupnutí (zvuk), při sejmutí zátěže se podlaha zase vrátila nahoru a tak pořád dokola. Ke zlomu (poškození) podlahy zřejmě nedochází, když se to vrací zpět, spíše to jen pruží. Následně jsme zjistili, že k tomuto jevu dochází nejen v rozích, ale i některých krajích podlah.

Co teď s tím? Těžko vybourávat novou podlahu, navíc osazenou krytinou za x set tisíc kč? Neřešit říčinu, ale následek a dát mezi krytinu na podlaze a lišty na stěnách nějakou pružnou dilataci? Přemýšlel jsem o silikonu, případně nějakém tmelu, ale nebudeme při zavtrdnutí tmelu tam, kde jsme byli? Dát tam nějaké gumové těsnění? Úplně mě ale nenapadá jaké, když navíc styčná ploch mezi lištou a podlahou je cca. 1 mm?

Za případné rady moc děkuji...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.