Zateplení stropu sklepa

Rubriky:

Reklama
PS Petr Svatek @petr.svatek849 před 2 roky29.11.2021 12:52:01
Zateplení stropu sklepa

Dobrý den. Chystám se na zateplení stropu sklepa, jelikož podlahy v přízemí nad ním jsou ledové. Sklep je poměrně suchý, větraný, využívá se jen jako sklad potravin, žádný kotel ani el. rozvaděč apod. Rozmýšlím nad XPS polystyrenem nebo deskou z fenolické pěny. Nicméně nerozumím problematice difuze a také nevím, zda se fenolická pěna do sklepa hodí z hlediska vlhkosti. Sklep je sice větraný, ale stále je to sklep, čili vlhkost tam logicky bude vyšší než v obytné části domu. Nehodlám zateplení nijak dále ošetřovat (stěrka atd.). I přes vysokou cenu mě to táhne k fenolické pěně. Může mi tu někdo říci, jaká vlhkost už je na fenolickou pěnu moc? Ve sklepě ji změřím a podle toho se uvidí, zda tam půjde nebo bude vhodnější XPS. Velice děkuji za názory. Petr. Doplněno: Vlhkost ve sklepě 70%.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.