Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
Mám splitové TČ Viessmann Vitocal 200. Toto TČ má funkci protizámrzová ochrana = běží čerpadlo vnitřního topného okruhu.
1. Nechápu proč je u splitového čerpadla protizámrzová ochrana.
2. Protizámrzová ochrana jede (čerpadlo vnitřního TO v chodu) i když je venkovní teplota nad nulou. Např, topení topí 4 hodiny denně a 20 hodin jede oběhové čerpadlo. Podle mne nesmysl.
Řešil jsem to se servisem a servisákem Viessmann, ale zatím neúspěšně. Jeden servisák to odbyl „to tak je“ a druhý tam cosi nastavoval, ale výsledek žádaný. Jako by tomu nerozuměli ……
Než se pustím do dalšího kola řešení této věci s „Viessmanny“, chtěl bych se zeptat na vaše názory na funkčnost této protizámrzové ochrany eventuálně na rady, co s tím či jakékoli komentáře.
Děkuji a zdravím
RK
Vřelé díky !!!!!! Vašemu vysvětlení rozumím a dává mi smysl. Opravdu děkuji. Nyní jsou teploty okolo nuly. TČ…
před 3 roky
Dobrý deň, v regulácii Vitotronic WO1C (pre Vitocal 1/2xx-S) je obehové čerpadlo nezmiešavaného VO v ekvitermickom…
před 3 roky
Obvykle uvedená ochrana řeší teplotu v domě. Takže když teplota cirkulující otopné vody klesne cca pod 10 stupňů,…
před 3 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení