Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, předem se moc omlouvám, pokud bude moje otázka úplně hloupá, ale jsem v této oblasti úplná lama a říkám si, že když něco nevím, nejlíp se zeptat u odborníků :-)
Rodinný domek, nahoře já s manželkou a dcerou, dole babička. Vytápění plynovým kotlem ve sklepě, radiátory v místnostech. Aktuálně je systém takový trochu kočkopes - dole u babičky je termostat, který spíná kotel. Nahoře máme na některých radiátorech termostatické hlavice (elektronické). Ty se velmi osvědčily a chtěl bych je dát všude - ale nevím, jak to udělat. Aktuálně se totiž topí podle babčy. Reguluje se její místnost (taková obyvákokuchyň, o čemž mám takové trochu nejasné povědomí, že to bude ta nejhorší varianta "referenční místnosti"). Takže milý kotel topí a až je u babčy teplo, tak vypne. Protože starší lidi mají rádi teplo, cítí se babi komfortně tak o dva stupně víc, než my. Tudíž to jakžtakž funguje a my jsme "vytopení" dřív, než ona. Kdybych ale dole nastavil teplotu třeba 17, tak samozřejmě kotel při 17 vypne a nám nahoře bude zima.
Jde mi o to, co se stane, když bych všechny radiátory osadil hlavicemi - i ten dole u babičky. Jak potom spínat samotný kotel ? Kdyby byl zapnutý natvrdo - tak v okamžiku kdy by všechny hlavice zastavily průtok, tak "nebude mít kam topit" a celé se to přehřeje, ne ? Případně když by fungovala regulace teploty vody v samotném kotli, tak zase pořád poběží čerpadlo a to pro něj asi taky nebude ideální ?
Omlouvám se ještě jednou zaasi základní neznalost - zkoušel jsem hledat, ale nějak se mi žádné relevantní info najít nepodařilo. Děkuji tedy za jakoukoliv radu - případně nasměrování.
Nesouhlasim, u meho kotle se da nastavit cyklovani i na 60 minut pauzy a co lepe meni se to i s otopnou vodou. V cem…
Rozumné cyklování nevadí. Já tomu ani neříkám cyklování. Tazatel má elektronické hlavice, které nejsou nejlevnější a…
Dělal jsem nějaké pokusy s hlavicemi. Měl jsem 2. Jedna v zádveří Heimeier a jedna v hale Danfoss. Co bylo zajímavé…
Dělal jsem nějaké pokusy s hlavicemi. Měl jsem 2. Jedna v zádveří Heimeier a jedna v hale Danfoss. Co bylo zajímavé…
před 3 roky
Rozumné cyklování nevadí. Já tomu ani neříkám cyklování. Tazatel má elektronické hlavice, které nejsou nejlevnější a…
před 3 roky
Jen jsem chtel napsat, ze rozumne cyklovani ma minimalni negativni vliv (ci skoro zanedbatelny, a muze se i usetrit v…
před 3 roky
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení