Provoz hybridní FVE přes zimní období

Reklama
PF Pánek František @panek.frantisek před 2 roky02.12.2021 10:46:42
Provoz hybridní FVE přes zimní období

Zdravím všechny sluníčkáře,
dovolil jsem si založit nové téma, protože dávat příspěvek do nějakého stávajícího tématu je na nic, témata jsou pro mě neskutečně nepřehledná, a to jako fakt, jeden velkej pelmel.
Jedná se o relativně jednoduchou věc, ke které ale nemám stále uspokojivou odpověď, a to ani ze strany dodavatele FVE, a týká se toho jak ideálně provozovat hybridní FVE během zimních měsíců?
Já to mám zatím nastaveno od počátku stejně (10/2021, SOC 90), ale rád bych to nějak optimalizoval a to s ohledem k podmínkám zimních měsíců (nesvití, dotace spotřeby měniče) a tomu, že DOD se dostává občasně pod 10% (což se mi nelíbí, ikdyž přesnost výpočtu této hodnoty je +/- autobus, dobíjí se z DS, prý v pořádku).

Takže mé dotazy jsou následující (GW10K-ET):
- mohu si kdykoliv mě napadne měnit přes PV Mastera DOD? Resp. předpokládám, že by to bylo max. 2x do roka. Rád bych alespoň DOD 20, abych se jednak vyhnul výše uvedenému a jednak trochu pošetřil. Nebo DOD ještě více? Jaký to má vliv na baterie, balancování, atd.?

- lze s ohledem k bateriím odstavit FVE při prognóze třeba 10dní bez slunce? Tzn. přes období listopad - únor FVE párkrát prostě vypnout, při lepší konstalaci na pár dní zapnout, a pořád takto dokola? Tzn. třeba 3-6 vypnutí za dané období. Co na to baterie?

Budu rád za každou zkušenost, radu, názor, protože ve spoustě věcí stále plavu.

Díky



PS: Prosím držet se uvedeného tématu. Ať z toho není opět pelmel.
Škoda, že odpovědi nejdou s citací na co se odpovídá.
Editace vlastního příspěvku je taky žúžo.
Nelze zvýraznit důležité věci, tučně, podtrženě?
Chtěl by to vyladit, za mě spíš horší novej kabát.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.