Posun hambalky kvůli podkroví, statické posouzení

Rubriky:

Reklama
JK František Novák @michael23 před 2 roky02.12.2021 22:13:51
Posun hambalky kvůli podkroví, statické posouzení

Dobrý den potřeboval bych na půdě posunout hambalka směrem nahoru kvůli podkroví. Potřeboval bych fundované posouzení. Dům ve tvaru "T" a týká se to té delší části. Délka střechy přibližně 12m, vzdálenost pozednic 550 cm. Počet krokví na té délce pozednice je 13. Chtěl bych hambalka posunout o cca 80 cm směrem nahoru.Hambalka číslo 4 a 11 zůstanou jak jsou, mají něco jako vzpěry do tvaru písmene A a v případě potřeby by na ně šly dodělat kleštiny a ukotvit do pozednice. Hambalka číslo 1 a 2 by zůstaly jak jsou, čísla 3,5,6,10,12,13 bych chtěl posunout. Hambalka číslo 7,8,9 bych chtěl odstranit. Vychází do té spojnice písmena T a v těchto místech byla odstraněna pozednice a místo ní krokve podepřeny trámem na dvou zděných sloupech. Nad tím trámem jsou vlastně další hambalka a ta by zůstala. Pozednice jsou zhruba po metru kotveny do věnce z betonu. Jde mi o odborný názor,poskytnu jakékoliv info,mohu i zaplatit. Nemám se na koho obrátit.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.