Dobrý den,
jelikož elektrice nerozumím ani za mák a nemám v plánu si ji dělat sám, tak bych alespoň rád věděl, co by měl obsahovat rozvaděč běžného domu. Elektrikáři mají různý věk a předpokládám, že před 20 a více lety se to dělalo jinak než dnes. Mohl by mi prosím někdo erudovaný stručně napsat, co by tam mělo být, případně odkaz na nějaký článek? Moc by mi to pomohlo. Předem děkuji.
Navíc se přidává přepěťová ochrana. Proti starým rozvaděčům se dnes navíc používá ochrana pomocí proudových chráničů.…
Přepěťovky a chrániče jsou již povinností. Další povinností je použití typového rozvaděče. Nelze použít nějakou…
upřímně, ze zkušeností, je nejpodstatnější objem skříně. Často vidím, že skříň, kterou jsem nadimenzoval před pár…
upřímně, ze zkušeností, je nejpodstatnější objem skříně. Často vidím, že skříň, kterou jsem nadimenzoval před pár…
před 3 roky
Musíte si uvědomit, že proudový chránič detekuje zkrat na fázovém vodiči, ale také na N vodiči. Pokud použijete…
před 3 roky
Děkuji za informaci. Trochu jsem se začal zajímat co všechno lze udělat v běžném a ne nějak inteligentním rozvaděči.…
před 3 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení