Elektrokotel RAY Protherm 14 KE/14 EU bezdůvodně vypíná

Rubriky:

Reklama
MS Martin Sedlář @martin.sedlar před 2 roky07.12.2021 06:51:01
Elektrokotel RAY Protherm 14 KE/14 EU bezdůvodně vypíná

Dobrý den,
máme problém s elektrokotlem RAY Protherm 14 KE/14 EU, který ohřívá vodu podlahového topení + ohřívá TUV do zásobníku. Ohřev TUV do zásobníku funguje bezproblémově, ale jakmile spustím podlahové topení, tak kotel po nějaké době (absolutně nepravidelně, někdy po hodině, někdy třeba po 5 hodinách) odstaví. Na displeji bliká kontrolka topení (ikona radiátoru), zmizne indikátor výkonu kotle a vypne čerpadlo. Žádnou chybu nehlásí. Přitom ale není dosaženo požadované teploty ovzduší dle termostatu, termostat ukazuje že kotel topí, levný tarif (noční proud) je aktivní. Havarijní termostat je nastavený stejně jako loni na 40 °C, venkovní čidlo nemáme. Následně kotel musím spustit manuálně tak, že nastavím vyšší teplotu ohřívané vody (následně ji mohu snížit tak jak byla nastavená, než kotel vypnul). Vše jsem zaznamenal na video, odkaz na youtube je níže. Kotel nyní používáme 2. sezonu, vloni fungoval bezproblémově. Technik od Prothermu má přijet zítra, ale obávám se, že se nic nedozvím. Nesetkal jste se s tím někdo?
https://www.youtube.com/watch?v=sRWQzf33…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.