Krbová vložka - ochrana proti přetopení otevřením všech radiátorů?

Rubriky:

Reklama
VM VONSIK MILAN @vonsik.milan před 2 roky08.12.2021 11:48:30
Krbová vložka - ochrana proti přetopení otevřením všech radiátorů?

Pěkný den, jdu si pro radu, zda existuje inteligentní řešení, které by ochránilo přetopení krbovek (voda) otevřením všech radiátorů.
Aktuální stav - Chalupa vytápěná dvěmi zdroji - Elektrokotel a krbová kamna, které jsou zapojeni paralerně a řízeny tak, že teplotní čidlo na krbovkách vypíná při teplotě cca. 60st. elektrokotel. Při nižší teplotě jedou buď společně každá do jedné smyčky, nebo jede vše na El. kotel. Vytápění do radiátorů, každá místnost je řízena termostatickou hlavicí v systému Dunfos Home Link. Co řeším je možnost přetopení, které jsem nyní eliminoval tím že 2 radiátory nebyly regulovány a voda měla vždy kam utéct. Nevýhodou bylo, že když si kterýkoliv z pokojů řekl o zatopení a sepl. El kotel, vznikala zbytečně ztráta v těch neregulovaných topěních, i když místnosti byly vytopené a s navýšením cen energií to potřebuji vyřešit. Pokud bych osadil všechny radiátory regulací, může nastat situace kdy se v kamnech bude topit do zavřených radiátorů a přetopí se, byť jsou vybavena vychlazovací smyčkou. Řešením není ani akumulační nádrž, jedná se o kamennou chalupu s typicky víkendovým provozem a než bychom natopili akumulačku tak jedeme domu. Líbila by se mi varianta, že by teplotní čidlo dalo při určité teplotě impuls řídící jednotce, která by otevřela všechny radiátory a po vychlazení by je vrátila do standardní regulace. Nemá někdo tip? Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.