Skladba nepodsklepené podlahy

Rubriky:

Reklama
JF Jan Forejt @jan.forejt před 2 roky08.12.2021 22:12:59
Skladba nepodsklepené podlahy

Dobrý den. Rekonstruujeme cca 90 let starý dům. Polovina podsklepená, polovina ne.
V nepodsklepené části byly 2 pokoje, ve větším pokoji dřívější majitelé odstranili starou podlahu, vybetonovali, zaizolovali a na izolaci dali opět beton (vlnitý, místy rozdíl 2-3 cm). V druhé místnosti zůstala původní podlaha (štěrk, 90 let stará izolace, trámy mezi kterými byl písek, prkna). Odstranili jsme příčku a podlahu v neopravené části až na starou izolaci. Stěny jsou vodorovně odizolované od výstavby a je možno izolaci napojit.
Můj plán je: v opravené části odstranit vrstvu betonu nad izolací, poté na původní starou izolaci v menší místnosti a na novou izolaci v nové místnosti natáhnout v kuse novou izolaci přes obě místnosti. Poté dát alespoň 2 cm extrudovaného polystyrenu a na to vyrovnávací beton. Více polystyrenu se tam bohužel kvůli hloubce izolace nevejde.
Vím, že nejsprávnější postup je vykopat ještě 40cm do hloubky a udělat štěrk, beton, izolace, polystyren, beton, ale chci vědět, zda není úplně špatně ani tato první varianta. Stěny domu jsou suché, zdi jsou bez prasklin.
Velice děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.