Přiznání stropní konstrukce

Reklama
DK Daniel Kolář @daniel.kolar před 2 roky09.12.2021 10:11:53
Přiznání stropní konstrukce

Dobrý den. Nikde jsem se nedopátral přesné odpovědi na můj problém. Tak bych Vás chtěl poprosit o radu.

Momentálně provádím rekonstrukci staršího domu a v jedné místnosti mi původní stav a výška uložení stropních trámů dělá vrásky vzhledem k výsledné světlé výšce v místnosti.. proto uvažuji o částečném přiznání stropních trámů.

Aktuální skladba stropu je - stropní trámy(20cm vysoké), deskový záklop, škvára a nevytápěný prostor půdy (pochozí, na půdě se neuvažuje s dalším bydlením), výška krovu cca 4m, pálená taška

1. Řešení by bylo v prostoru mezi trámy na trámy zakotvit latě(profily), vložit izolaci (14cm, zbytek trámů přiznat), parotěs a záklop pomocí prken nebo SDK
2. Řešení je klasicky skladba pro SKD podhled - zavěsit konstrukci pro SDK, vata, parozábrana a SDK

Při druhém řešení nám však zůstane v místnosti pouhých 215cm. Což nám přijde málo a tak bychom chtěli uspořit pár cm pomocí přiznání trámů. Ale taky se chceme samozřejmě vyhnout problémům s tepelným mostem, promrzáním atd.

Jaký je váš názor na věc, případná další řešení a taky zda jsou mé uvažované řešení správně.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.