Které tepelné čerpadlo vybrat, prosím o radu...

Rubriky:

Reklama
LB Leoš Buřval @leos.burval599 před 2 roky10.12.2021 09:16:49
Které tepelné čerpadlo vybrat, prosím o radu...

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s tepelným čerpadlem, jelikož jsem v tomto amatér. Mám 1/2 dvojdomku o podlahové ploše 150 m2 s tím, že dole je podlahové topení a nahoře radiátory. Dům je z cihel porotherm 40cm + 8cm polystyren. Zateplená střecha 20 cm. Tepelná ztráta cca 6-7 kW. Mám nabídku na tyto čerpadla a nevím, které je "nejlepší": Viessmann Vitocal 200-S B08 8 kW včetně ohřevu teplé vody 250l, IVT Air X 70 včetně ohřevu teplé vody 185 litrů a Alpha Innotec LWD 50A-HMD s akumulací a ohřevem TV 200l (to je o cca 20tis. levnější). Jelikož tomu nerozumím tak nevím zda je lepší start/stop nebo invertor. Start/stop údajně déle vydrží, ale zas je prý hlučnější. Děkuji dopředu všem co se v tom vyznají za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.