Řešení vytápění RD

Rubriky:

Reklama
JJ Jan Jiřík @jan.jirik před 2 roky12.12.2021 10:27:03
Řešení vytápění RD

Prosím o názor na problematiku topení v RD.V současné době je RD vytápěn kondenzačním plynovým kotlem viessmann vitodens 222w spotřeba za sezonu činí cca.15-20Mwh. Vzhledem k rostoucím cenám plynu a politické situaci a očekávanému postoji západního světa k majoritnímu dodavateli plynu do evropy Rusku se asi nedá očekávat nějaká stabilizace či dokonce návrat k cenám z let minulých.Uvažuji proto o pořízení kotle na jiný typ paliva pelety, uhlí černé,hnědé atd. Nejsem v této problematice přiliš znalý a proto prosím o každou radu či názor dodám snad jen že by se mělo jednat o kotel automatický a taky že se jedná o pořízení alternativy k plynu kdyby nastala katastrofa.Prosím tedy o názor at už na typ paliva nebo i eventualně typ kotle. Nejlépe kdyby byla možnost měnit typ paliva v kotli -netuším zda to lze nebo takový kotel existuje aby uměl spalovat jak uhlí tak pelety tak nevím co ještě.Poslední větu berte prosím s rezervou opravdu netuším zda něco takového je možné.Děkuji za každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.