Dobrý den přeji,
Prosím o radu či zkušenosti jestli se někdo nesetkal s něčím podobným. Mám rekonstruovaný starý rodinný dům. Zbyly pouze obvodové zdi cca 80cm (smíšené), jinak je vše kompletně nové. I podlaha v baráku je vykopaná udělané nové betony, na to polystyren /podlahové topení (vč. patra plocha 180m) a zalité v betonu (červenec). Okna plastová trojskla všude a horní patro je novostavba. (zatepleno včetně pozednic PUR pěnou stříkanou). Mám tepelné čerpadlo Acond pro N (celý barák jen podlahovka/plus ohřev TUV "žádný okruh z celkových 16ti nepřesáhl 80m délky a z toho asi 4 okruhy ani ne 40m).
Problém je že mi z čerpadla nejde teplota vyšší jak 32 stupňů a to jsem měl i přes tři dny zapnuté topné tyče(bivalenci).Rozdíl vstup/zpátečka max. 4 stupně .(TUV vyhřeje na požadovaných 55 ale do podlahy i když nastavím teplotu vody na 40 tak ne a ne toho dosáhnout. Když už tak teplota v podlaze se za hodinu zvýší o 1 stupeň a jakmile nastane odmrazování tak to zase o stupeň spadne a takhle je to dokola. Venku zatím jen kolem nuly. A to jsem barák i přitápěl kamny v baráku (až bylo nedýchatelno). Od ACONDU servis neví nikdo a to tam byl elektrikář i topenář nikdo neví. Snad jsem popsal problém dostatečně a budu rád za jakékoliv rady. Děkuji Lukáš
Především musí být tazatel trpělivý a čekat až se nabijí kapacity domu a ty jsou podle popisu velké. Za dva dny nelze…
Ano, hlavně prodat a potom to dopadá přesně jako u Lukáše. Lidi neznají reálné TZ svých objektů a nepodívají se ani na…
Nyní zřejmě žádný problém není tak to neřešte. Pokud budou mrazy a nebude stačit výkon a budete muset třeba pak…
104 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení