Nízká vstupní teplota do podlahy

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Matušica @lukas7proc8 před 2 roky13.12.2021 13:44:44
Nízká vstupní teplota do podlahy

Dobrý den přeji,
Prosím o radu či zkušenosti jestli se někdo nesetkal s něčím podobným. Mám rekonstruovaný starý rodinný dům. Zbyly pouze obvodové zdi cca 80cm (smíšené), jinak je vše kompletně nové. I podlaha v baráku je vykopaná udělané nové betony, na to polystyren /podlahové topení (vč. patra plocha 180m) a zalité v betonu (červenec). Okna plastová trojskla všude a horní patro je novostavba. (zatepleno včetně pozednic PUR pěnou stříkanou). Mám tepelné čerpadlo Acond pro N (celý barák jen podlahovka/plus ohřev TUV "žádný okruh z celkových 16ti nepřesáhl 80m délky a z toho asi 4 okruhy ani ne 40m).
Problém je že mi z čerpadla nejde teplota vyšší jak 32 stupňů a to jsem měl i přes tři dny zapnuté topné tyče(bivalenci).Rozdíl vstup/zpátečka max. 4 stupně .(TUV vyhřeje na požadovaných 55 ale do podlahy i když nastavím teplotu vody na 40 tak ne a ne toho dosáhnout. Když už tak teplota v podlaze se za hodinu zvýší o 1 stupeň a jakmile nastane odmrazování tak to zase o stupeň spadne a takhle je to dokola. Venku zatím jen kolem nuly. A to jsem barák i přitápěl kamny v baráku (až bylo nedýchatelno). Od ACONDU servis neví nikdo a to tam byl elektrikář i topenář nikdo neví. Snad jsem popsal problém dostatečně a budu rád za jakékoliv rady. Děkuji Lukáš

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

104 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.