Zateplení stropního věnce zevnitř, na zatepleném domě

Rubriky:

Reklama
MT Miroslav Toman @miroslav.toman998 před 2 roky13.12.2021 14:05:51
Zateplení stropního věnce zevnitř, na zatepleném domě

Dobrý den,
mám dům postevený z Ytongu 30 cm, zateplený 14 cm minerální vaty. Věnec není nijak zateplen navíc, pouze zmíněným fasádním zateplením. V koupelně, kde probíhá těsně pod stropem, na něm však dochází při delším sprchování či horké koupeli k masivní kondenzaci. Přičítám to faktu, že v koupelně je teplota 19-20 st., přičemž pára z horké vody se prostě vysráží na povrchu věnce, které i po zateplení fasády je chladnější než povrch Ytongu. Odvětrání mám pouze oknem. Přemýšlím, zda by nebylo vhodné zateplit věnec i zevnitř, abych zamezil kontaktu páry s jeho povrchem - např. dodatečným nalepením 2-4 cm XPS a zaštukováním, čímž vznikne lehce odskočený podhled. Nejsem si však jistý, zda vlhkost neprojde spárami a nebude dělat neplechu mezi povrchěm věnce a XPS. Přemýšlel jsem i o termoizolační omítce od Baumitu, která by snad problém vyřešíla také, resp. nemusel bych se obávat kondenzace mezi vrstvami. Moc ocením radu.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.