Dakon KS24R - porucha 5 ztráta plamene

Rubriky:

Reklama
JB Jiří Budějovský @jiri.budejovsky před 2 roky18.12.2021 10:09:40
Dakon KS24R - porucha 5 ztráta plamene

Po vyčištění výměníku i původní jednoelektrodové elektrody ještě z výroby (takže skoro 20let) kotel hůř startoval. Tedy vyhodnocoval chybějící plamen při startu (porucha 4). A někdy se chytl až na druh, třetí reset.
Elektroda vyměněna za novou a konec problémů. Cca po 14 dnech porucha č.5 ztráta plamene. Vždy při minimálních otáčkách, dotopeno a provoz na minimální plamen.
Jednotka Furimat nastavena na 25%. Vyčištěna elektroda, i když nebylo vlastně co a den bez problému, další den při udržování na minimu opět ztráta plamene.
Podařilo se mi okamžik ztráty plamene zachytit průhledítkem, elektroda rožhavená do oranžova, plamínky minimální kolem celého hořáku, i u elektrody. U elektrody možná nepatrně menší, ale jak svítí, tak těžko říci. Velikost plamínku, nemám moc odhad, nevím zda dosahovali až k elektrodě, ale ta byla rožhavená a barevně nechladla. Plamínky opticky nekolísali, nechyběly v některých oblastech. Kam bylo vidět stejnoměrné. Byly tak "slabé", že byla vidět struktura hořáku.
Na 99% napřed cvakla cívka ventilu a pak zmizel plamen. Nebylo to tak, že zmizel nebo vynechával plamen, elektroda chládla a elektronika vyhodnotila ztrátu plamene. Za malého plamínku kolem celého hořáku i pod žhavou elektrodou si kotel začal myslet, že nehoří. Elektroda nažhavená do oranžova. Plamínky modré. Fajfka zašroubována na doraz.

Jak daleko by měla být elektroda od hořáku? Má být nad perforací?

Přiložil jsem foto polohy, vzdálenost od hořáku cca 10,6mm, vzdálenost elektrod 4,8mm
Jednoelektroda byla od hořáku cca 4,8mm, takže stejný přeskok, ale v úsečce, dvojdrátovka má 4,8 jen v bodě a dál se elektrody vzdalují.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.