Destila - spotřeba

Reklama
KN Karel Nový @karel.novy328 před 2 roky20.12.2021 14:27:48
Destila - spotřeba

Přízemní byt v nezatepleném rodinném domě vytápí ze sklepa Destila 25Kw. Natápí se 6 radiátorů původní otopné soustavy (3xlitina, 3x plech). Regulace ekvitermní Komexterm. V noci se netopí, ráno 6-8 startuje topení, aby se byt zahřál. Pak se topí souvisle 14-23hod. (v bytě jsou důchodci). Spotřeba v těchto dnech cca 9m3. Mě to přijde brutálně moc. Dle diskuze na TZB výkon nelze regulovat, tzn. buď 100% nebo kotel stojí. Teplota vody nastavena na cca 65C. Kotel několikrát za hodinu spustí cca na 2-3min, následně pauza cca 10min. a tak pořád dokola. Příruby na kotli jsou horké, čtyřcestný ventil funguje, v bytě 20-21C. Má takto tento kotel fungovat? Opravdu není žádná možnost regulace? Resp. lze to jen přes ten Komexterm?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.