Plánovaná FVE pro spotřebu 5.5MWH

Rubriky:

Reklama
ON Ondřej @ondrej831 před 2 roky20.12.2021 20:18:43
Plánovaná FVE pro spotřebu 5.5MWH

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit FVE s ohledem na budoucí ceny energií, ale je to teď docela problém, protože jsou všechny instalační spoečnosti vytíženy a jejich nabídky jsou opravdu indikativní - to znamená, že je tam mnohdy jen cena za elektrárnu jako celek bez bližšího rozpadu na položky za co to je.

Moje představa je výkon kolem 6KWp a baterka 10KWh. Problém je, že během posledních dvou měsíců se hodně zvedly ceny a mám strach, aby byla reálná návratnost.

Mám pár dotazů:
1)Všichni až na jednu společnost mi nabízejí třífázový asymetrický hybridní střídač (prá asymetrický střídač zvlášťe při nesymetrickém zatížení má krátkou životnost). Ta jediná společnost je MCore a nabízí tři samostatné jednofázové strídače Victron - máte zkušenosti s takovýmto řešením a opravdu je to o tolik lepší/spolehlivější, jak mě tvrdí?
2) Fungování elektrárny v režimu blackoutu - v podstatě jen ČEZ s battery boxem slibuje zálohu celého domu. Mám hodně okruhů světel, zásuvek i přístroje na samostatném okruhu jako vodárnu, kotel nebo vrata od garáže a navíc rozvaděč komplet zaplněný, takže vyvést backup větev nebude jednoduché a bojím se že ani levné, takže se mi myšlenka battery boxu líbí, ale netuším jak to mají řešeno při přetížení
3) Jak velkou baterii by jste volili a jaký typ? Většina nabídek má baterie s životností jen 4000 cyklů. Na jaký typ baterie se mám zaměřit?
4) V současné době jsou dotace na autonabíječku - elektroauto nemám, ale podle toho co se děje, tak se mu v relativně bízké budoucnosti nevyhnu. Když bych to vzal spolu s FVE, tak bych dostal bous k dotaci 10000 navíc, takže to zní dobře, ale problém je, že všechny firmy zasaly a nikdo to neumí. Jeidý kdo to teď nabízí je ČEZ a Schlieger a před oběma mi všichni varují, takže nevíim co mám dělat 

chtěl bych se rozhodnout a vybrat nějaké řešení v 01/2022

budu rád za každý názor nebo radu

předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.