Nastavení Zehnder Concept 300 ERV

Rubriky:

Reklama
MK Martin Kašpar @cassper před 2 roky21.12.2021 08:07:18
Nastavení Zehnder Concept 300 ERV

Dobrý den. Potřeboval bych poradit, jak nastavit uvedenou rekuperační jednotku v dvoupodlažní novostavbě o podlahové ploše 150m2.

Jednak nerozumím tomu, jakou požadovanou teplotu mám v rekuperaci nastavit. Někde jsem četl, že jeden až dva stupně pod teplotu, co mám na termostatu a plynovém kotli. Jinde naopak píšou jeden až dva stupně nad danou teplotu, takže přesný opak. ... A jako laik v tom pak mám zmatek.

A za druhé, rekuperace samozřejmě umožňuje automatické nastavení, kdy v určité hodiny pojede na určitý výkon. Vetšinou se doporučuje, aby právě byt provětrala v noci, či případně přes den, když jsou lidi v práci. ... Vzhledem k tomu, že celá rodina jsme vlastně stále doma (práce z domova atd.), tak potřebuju zajistit, aby tedy čerstvý vzduch byl v domě kontinuálně. ... Jenže když jsem rekuperaci nastavil na 25 procent výkonu neustále, tak prý (dle jedné návštěvy) by to doma sneslo trochu vyvětrat. ... Na druhou stranu, když dám kontinuálně 100 procent výkonu, tak je z těch výduchů slyšet proudění vzduchu, které manželka popsala naprosto přesně, že je to "jako když letíš v letadle". Ne tak hlasité, samozřejmě, ale velmi podobný a kontinuální zvuk, který se krátkodobě dá vydržet, ale dlouhodobě nic moc.

Je tedy lepší, aby rekuperace jela stále na menší výkon? Nebo ten menší výkon třeba podpořit naplánovanými krátkými úseky plného výkonu (např. mezi půlnocí a pátou ráno, kdy tvrdě spíte, plus pak třeba hodinku v průběhu dne)?

Plus asi nejde udělat, aby třeba některý pokoj jel na 100 procent stále, zatímco jiný pojeded stále na 25 procent, další stále na 50 procent atd.?

Díky za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.