Vyhledávání
Naše další weby
Ahoj všem, prosím o radu se zateplením půdního prostoru. Mám v plánu udělat zateplené nepochozí půdy. Skladba stropu mezi obytnou částí a půdním prostorem od spodu nahoru je: omítka, heraklit,desky, nosné trámy. Nad tím je jen volný prostor pod taškovou střechou. Mám v plánu mezi trámy a pak i na trámy dát izolaci ze skelné vaty isover 2x 140mm. Má otázka zní, jestli je potřeba dát parozábranu pod izolaci? Vzhledem k tomu, že stropy(heraklit+desky) jsou už přibité do trámů, tak jediné možnost je obalit vše z horní části. Skladby nosných trámů střechy atd je bohužel udělaná tak, že bych musel spoustu částí složitě obalovat. Někde jsem četl, že být nemusí, když je střecha a půdní prostor odvětrávaná. Jak moc musí být odvětrávaná(stačí mezery mezi taškami a u štítů? Děkuji za rady zkušených lidí, co mají podobnou skladbu stropů.
Záleží na tom, zda tu izolaci budete něčím zakrývat. Má to být pochozí ? Pokud ne, tak izolaci jen zakryjte nějakou…
Ano, pochopil jste to správně. Žádná kondenzace se zatím neobjevuje. Nejsem si ale jistý, jestli se tou izolací…
Více nesmyslů pohromadě jsem tu snad nečetl. Parozábrana se dává proto, aby vlhkost ve vzduchu neprostoupila dále do…
Toto jsme naštěsí nemuseli řešit, protože svislé vzpěry se opírají o vazné trámy, které jsou asi 0.5 m nad stropními…
před 2 roky
Super, to vypadá moc hezky. U mě je problém, že střecha je složená trochu "divoce"-střecha je podepřena…
před 2 roky
V rodině děláme rekonstrukci staršího domu, kde bylo složení obdobné jako máte Vy. V našem případě jsme chtěli pochozí…
před 2 roky
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení