skladba nepochozí půdy

Rubriky:

Reklama
JU jan urbanovský @jan.urbanovsky před 2 roky21.12.2021 12:32:10
skladba nepochozí půdy

Dobrý den, prosím o radu jaká má být správně skladba nevytápěné nepochozí odvtrávané půdy neboť na internetu nacházím rozdílné názory.
Aktuální skladba je omítka, rákos, prkna, trámy(ca 20cm), prkenný záklop, igelity (ne parozábrana ale prostě jen igelit rozložený na záklopu), stará skelná vata ( co se asi dříve používala - vata mezi papírem), ca 3cm škváry (opravdu je 3cm) pak je už jen půdní prostor z jedné strany domu vysoký asi metr, z druhé strany ca 40cm (střecha se spádem)
Nová skladba bude se sádrokartonem místo současné omítky a rákosu + z vrchu půdy 30cm vaty z vrchu vaty nic. Otázkou je zda dát parozábranu z vrchu prkenného zájkopu na půdě? Nebude se pak vlhko srážet do prken?
Pokud dám parozábranu pod sádrokarton, tak si myslím, že ji dřív nebo později poškodím (vrtání do stropu atd.) Nebo dát pod sádroš a i přímo pod vatu?
Někdo tvrdí vůbec nikam nedávat, někde vidím dát pod sádrokarton, někdo z vrchu půdy na záklop.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.