vlhkost pod nopovou folii

Rubriky:

Reklama
DZ Dušan Zvěřina @dusan.zverina před 2 roky21.12.2021 18:32:59
vlhkost pod nopovou folii

Zdravím, měl bych dotaz, skrze špatně udělané svody vody jsem si nechal udělat vsaky, cestu k nim atd. a součástí díla bylo i zhodnocení základů a event. nějaké opatření. Situace je jednopodlažní RD, 44porotherm, nezateplený, 12 let stáří, adresa Devětsilová 502 Květnice. Vnější základy nebyly nijak ošetřeny (žádné xps, nátěr atd.) Nejsem původní majtel, bydlím zde tři roky.
Oslovil jsem vícero firem a všichni doporučovali dát i nopovou folii. Celá akce byla provedena z preventivních důvodů, resp. nebyla pozorována žádná vlhkost v interiéru.
Dílo bylo realizováno tak, že byly vykopány vsaky, cesta k nim, v okapové chodníčku byl dům obkopán na základ (ten přesahuje přes dům, obkopali to tedy na betonovou desku). Základy dle nich vypadaly dobře, následně srovnali povrch maltou, provedli penetraci a 2x nátěr hydroizolací.
Následně byla položena nopová folie, na ni drenážní trubka + gajgry a trubky k nim, zasypáno makadamem a instalována zakončovací lišta k nopové folii.
Měl bych dotaz - nyní s příchodem zimy pozoruji, že pod nopovkou a její lištou rosí voda, někde více někde méně. Chápu, že v nízké teplotě plast orosí, ale myslíte, že by mě to mělo nějak více trápit? teda mám za to, že je to rošení nebo kondenzace na plastu, jiný zdroj vody zde nedává moc smysl .
Předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.