Vyhledávání
Naše další weby
Vlastním kotel Immergas Victrix Zeus Superior 26kW, kombinovaný plynový kotel s výměníkem. Staří kotle je 6let. Posledních několik měsíců řeším problém, že při vytápění se samovolně zvedá tlak vody na kotli (0,3-0,5bar/den) a musím tak denně vodu upoštet přes radiátor vedle kotle. Plnící kohout jsem zkontroloval a dostatečně zajistil, ale tlak stoupá stále. Tlak stoupá dokonce i při vypnutém kotli. Už dva ze servisních techniků, s kterými jsem problém řešil, mě sdělili, že to bude výměníkem, který je ze slabého nerezového plechu a došlo tam nejspíše k vzniku mikrotrhhliny.
Toto téma zákládám, protože bych potřeboval zjistit zkušenosti ostatních a také proto, že bych nerad investoval do kotle další nemalé peníze a za šest let řešil stejnou situaci.
Můžete zpřesnit označení nového bojleru? Jinak nezbývá než udělat tlakovou zkoušku samotné spirály při odtlakovaném…
před více než rokem
Vymente dopousteci ventil, popřípadě pokud mate 2 a mezi tim hadicku dejte hadicku pryc. Tlak se jinym zpusobem nemuze…
před více než rokem
Čo znamená? "zkontroloval a dostatečně zajistil," ? Ak je to špirála zásobníka tak bude určite lacnejšia…
před více než rokem
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení