Výstupní teplota vzduchuDobrý den.
Před pár dny jsem si do větší dílny nechal nainstalovat nové čerpadlo Haier vzduch/vzduch 8kw.
Píšu sem, protože mi daný výkon nestačí. Narovinu píšu, nikdo nepočítal TZ, rozhodlo se dát toto a nechat ho projevit. To teď ale není předmětem příspěvku.
Oč mi jde je výstupní teplota vzduchu z vnitřního splitu. Moc jsem těchto informací nenašel a to co našel se různí..
V tento čas mám venku cca 0 až -5°C víc ne. Vnitřní prostor je vytopený na 9-10°C. Přišlo mi, že výstupní vzduch proudící ze splitu je vlahý. Umístil jsem teploměr a ve chvíli, kdy čerpadlo běží(neodmražuje), nastavené je na max výkon, z jednotky proudí vzduch necelých 35°C, teplejší ani ťuk. Na webu jsem dohledal i hodnoty 45-55°C..
Může mi někdo s praktickými zkušenostmi napsat jeho teplotu? Co je v praxi reálné? Věřím, že kdyby mi ze zařízení vystupovala ona teplota o 10 až 20°C teplejší, už by mi to vytopilo na požadovaných 15.
Než začnu řešit, tepelné ztráty domu, jak to dotopit atd bych měl rád jasno, že týden staré zařízení pracuje tak jak má.
Všem děkuji za čas a případné informace.