Rozvody rekuperace v zatepleném podkroví

Reklama
JP Jiří Pro @jiri.pro před 2 roky03.01.2022 13:10:38
Rozvody rekuperace v zatepleném podkroví

Dobrý den,

řeším problém s rozvody rekuperace v obytném podkroví. Krov chci zateplovat šikminy 35cm vaty a rovnou část vůči půdě 40cm vaty. Rozvody rekuperace by měly být o vnějším průměru 90mm. Řeším zejména to, v jaké úrovni ve vatě vést rozvody, tak aby nebyl problém s parozábranou. Krokve jsou 20cm.

Var. 1. Pokud povedu vedení přímo pod krokvemi, bude vedení zatepleno 20cm vaty. Zde mám strach z kondenzace kvůli malé vrstvě vaty nad potrubím a v místě krokví bez vrstvy vaty (+tepelné ztráty přenosu vzduchu) a u každého přívodu a odvodu ze SDK budu muset dělat prostup skrz parozábranu a jestli parozábranu umístit pod vatu nebo do souvrství v tom poměru 1:4 nebo 1:5)
Vrstvy souhrn z exteriéru: 20cm vata+krokve, 10cm vata+rozvod reku., (parozábrana), 5cm vaty, (parozábrana), SDK

Var. 2. Vedení co nejvíce k interiéru, Parozábrana by musela být nad potrubím. Zde mám strach z umístění parozábrany hlouběji do vaty, kdy by nad parozábranou bylo 25cm a pod parozábranou 10cm (nedodržení poměru 1:4 či 1:5), ikdybych dal nad kvalitní vatu s 0,031(R = 8,065) a pod horší s 0,039(R = 2,564), tak mám pořád poměr cca 1:3,14. Zjednodušení by zde bylo v celém vedení pod parozábranou a nebylo by tedy třeba dělat prostupy skrz ni.
Vrstvy souhrn z ext.: 20cm vata+krokve, 5cm vata, parozábrana, 10cm vata+rozvod reku., SDK

Děkuji za názory, případně další připomínky a možnosti (klidně i k průměru rozvodů rekuperace).

Jiří P.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.