Kotlikova dotace

Rubriky:

Reklama
LF Lukáš Fruth @lukas.f před 2 roky03.01.2022 13:57:41
Kotlikova dotace

Dobrý den. Mam dům postavený v roce 1990. Celý podsklepený ale sklep je jen částečně v terénu. Zdivo je 25cm Ytong a k tomu 15 cm dutinka cihla. Plánuji ještě zateplit 20cm polystyrenu fasádu (cca 170m2). Střecha zateplená cca 160m2 stříkané pěny 21cm. Nová okna trojskla dělaná loňský rok. Energetický štítek D. Měrná potřeba energie vychází momentálně na 120kwh/m2. Po případně fasádě cca 85kwh/m2. Vytápěná plocha momentálně 160m2. Čača do dvou let si manželka otevře kancelář a přibude dalších cca 60m2 vytápěné plochy. Současně se plánují na střechu solary cca 20 panelu a baterie. Jak vidíte pracují s mnoha neznámými. K otázce: máme přiveden plyn a starý kotel na uplatnění kotlíkové dotace. Radiátory celkem slušně nadimenzovany a budou se ještě tři měnit takže přidat není problém. Vyplatí se jít do kondenzačního kotle nebo do TC když plynový kotel prakticky zaplatí dotace a u TC bych dopláceli cca 150 tisíc ale zase by mohlo být zajímavější k těm solarům. Vyplatí se zateplit fasádu nebo raději koupit TC (pořizovací náklady rozdíl cca 50tisic). Děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.