Novy plynovy kotel a rozsahmodulace vykonu

Rubriky:

Reklama
KD Kopic Daniel @daniel2 před 2 roky06.01.2022 23:10:34
Novy plynovy kotel a rozsahmodulace vykonu

Dobrý den všem,

odchází mi můj kondenzační kotel (cca 16 let provozu) a rozhoduji se pro nový. Bydlíme v zatepleném RD (10cm polystyrénu), zastavěná plocha cca 100m2 a 2 patra. Koukal jsem na Thermonu, která nabízí kotel, který má modulaci výkonu od 1,8 kw do 18 kw. A dále koukám i na Protherm, co má modulaci od 3,3 kw do 25 kw. Má cenu trvat na kotli, který dokáže modulovat svůj výkon na menší nebo je to zbytečné? Měl jsem za to, že čím menší možný výkon, tím např. v přechodových obdobích, kdy se jen tak lehce temperuje (podzim, jaro), tak ten kotel má "plynulejší" provoz, ohřívá vodu na méně stupňů, radioátory jsou jen lehce teplé, ale déle a více se eliminují takové ty skoky (puštěný kotel na vyšší výkon, teplejší radiátor větší teplo, vypne se kotel, studený radiátor a pocitově zima).... nebo je to prakticky jedno, zda kotel umí modulovat na 1,8 kw nebo "jen" na 3 kw?

děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.