Pasivni solarni zisk

Rubriky:

Reklama
JL Jiří Lád @jiri.lad před 2 roky08.01.2022 21:23:36
Pasivni solarni zisk

Dobry den,
Rad bych se znalcu zde zeptal. Poridili jsme dum z r 2008. Vytapeni plyn 14kw a krbova vlozka. Ztraty 6,7kw, uzitna plocha cca 100m2, bungalov tvar L s priznanymi stropy. Elekrina na 3faze.
Kotel uz ma najeto, rad bych vymenil system vytapeni a TUV. Vzhledem k cenam a budoucnosti energii premyslim na fve a idelane i zpusobu sobestacnosti v zimnim obdobi ale ne o plne ostrovnim provozu. Za 8mesicu duben az listopad mam 2,5mwh spotrebu elektriny a plynu cca 2,5mwh od kvetna do listopadu. Od rijna jsem topil vyhradne drevem.

0. Existuje pro me varianta nezavislosti. Predimenzovana fve, zimu z virtualni baterie nadprodukci v lete. Ulozeni prebytku do vodiku. Jine..
1. Ma smysl uvazovat o reseni pasivnich zisku ze slunce pres okna pri rekonstrukci? Jak se da spocitat ekonomika? Nelde jsem cetl ze se da srazit az 25% energie na Ut a TUV.
2. Existuje nejake reseni ulozeni a vyuziti prebytku ze solaru do Vodiku? A z vodiku zpet do tepla nebo elektriny?
3. Jak dimenzovanou fve volit. Ulladani do vody, baterie, nebo kombinace? Ma smysl k tomu Tepelne Cerpadlo? Jak ramcove byse reseni pohybovalo a kolik bybse dalo srazit dotacemi?

Dekuju za pripadné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.