Dobrý den, rád bych se zeptal na váš názor. Mám starý, nezateplený dvoupodlažní dům tl. zdiva 45 cm plná cihla. Okna plastová s dvojsklem. Vytápěná plocha je 250 m2 a vytápěný objem 635 m3. Současnou otopnou soustavu tvoří deskové radiátory. Hlavní zdroj tepla je starý kotel na tuhá paliva, vedlejší zdroj tepla a ohřev TUV je řešen plynovým kotlem. Řeším jestli jít cestou nového kondenzačního kotle nebo cestou tepelného čerpadla. Pokud. bych šel cestou TC tak bych rád dosáhl na dotaci. Jaké TC by bylo nejvhodnější pro tento případ nízkoteplotní nebo vysokoteplotní? Případně jaký plynový kondenzační kotel zvolit. Děkuji za radu.
FVE je pro nadšence nebo pro lidi co raději nechtějí počítat návratnost ani uhlíkovou stopu při výrobě FVE panelů.…
před 2 roky
Dobry den, mozno by stalo za pokus dopytovat nieco podobne (v lete sa stym da aj chladit):…
před 2 roky
Mě se na tom líbí že bych pak měl plynový kotel i když starý a TC ale taky mi to pořád nevychází. Navíc mám trošku…
před 2 roky
39 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení