Stavební povolení pro dům s vytápěním pomocí TČ a vrtu

Rubriky:

Reklama
TM Tomáš Mlčoch @tomas.mlcoch175 před 2 roky09.01.2022 11:05:31
Stavební povolení pro dům s vytápěním pomocí TČ a vrtu

Zdravím, chceme stavět dům, kde bude vytápění řešeno pomocí tepelného čerpadla a vrtu. Na první schůzce jsme se od projektanta dozvěděli, že pro získání stavebního povolení na dům, bude již třeba mít vyjádření báňského úřadu kvůli vrtu a že by bylo dobré toto začít řešit včas.

Překvapilo mě to, protože předpokládám, že aby mi byl dodavatel TČ a vrtu vůbec schopný vypočítat, jaký výkon TČ a hloubku vrtu potřebuji a začít řízení s báňským úřadem, budu potřebovat projekt domu a PENB hotový (jenže já měl zatím jen první schůzku s projektantem a od finálního projektu a PENB jsem zatím daleko). Také mě obecně překvapilo, že už stavební povolení na dům potřebuje vyjádření báňského úřadu, čekal bych, že je budou chtít až při vyřizování stavebního povolení na vrt.

Nemáte s tím někdo zkušenost, jak se toto řeší?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.