Ahoj, mám dotaz ohledně teplovzdušné cesty.
Mám dřevostavbu s podkrovní vestavbou. Celý dům je vytápěn elektrokotlem a v přízemí (obývák) jsou jako doplňkový zdroj krbová kamna.
Vzhledem k velikosti místnosti kde jsou kamna se z místnosti stává "sauna". Do podkroví se teplo příliš nedostane a tak jsem přemýšlel, že bych udělal teplovzdušný průduch do podkroví. Tzn. skrze strop bych pustil teplý vzduch nad kamny do podkroví. Naštěstí to vychází v podkroví přesně na chodbu, takže přenášení hluku nevadí.
Řešil to někdo? Nebo je to úplný nesmysl?
Díky za odpovědi.
Dobrý den, nesmysl to není a poměrně běžně se to tak i řeší, pokud si majitel domu nezvolí řešení spojené s ventilací…
před 8 měsíci
Přesně tak p. Karásek uvažuji i já mám takový stejný problém, doufám, že bychom to mohli dát společnýma silami…
před 8 měsíci
Ahoj, chci si též udělat průduchy v RD z obývacího pokoje kde mám krbové kamna do podkroví a do vedlejších…
před 8 měsíci
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení