Akumulační nádrž - žulové kostky

Rubriky:

Reklama
MH Milan H @milan.h před 2 roky10.01.2022 18:54:20
Akumulační nádrž - žulové kostky

Hezký den všem, prosím o radu, případné polopatické objasnění proč je tomu tak, ohledně akumulační nádrže a žuly. Chystám se na rekonstrukci kotelny z 80 let, kterou otec stavěl svépomocí z tehdy dostupných materiálů. Akumulační nádrže jsou vyrobeny z tlakových zásobníků na vzduch 1000l vertikálně + 2000l "naležato". Pro "lepší" akumulaci tepla oba zásobníky naplnil žulovými kostkami. Otázka zní, je tato myšlenka správná a funkční? Nebo mám kostky při rekonstrukci z nádrží vyndat a nahradit větším objemem vody. Podotýkám, že v systému se 30 let netopilo, tudíž nemám žádné poznatky ani zkušenosti o funkčnosti. Chystám připojení kotle Rojek KTP 20 PELLET s hořákem Ferroli P7 a zachovat dobové podlahové vytápění z černých PVC trubek. Budu doufat a modlit se, že bude vše správně fungovat. Tímto prosím o Vaše rozumné vysvětlení, názory a zkušenosti, zda žulové kostky v nádrži ano či ne, nemůžeme se s tátou shodnout :) Předem děkuji za ochotu a váš čas, zdraví M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.