Zdravím,
prvně pokud takové téma tady již je předem se omlouvám, ale nejspíše jsem ho přehlédl.
V rámci rekonstrukce dvou generačního domu jsem změnil typ střechy na sedlovou, zvýšil jsem nadezdívku na půdě, aby zde mohl vytvořit 3 pokoje ( ložnice, 2x dětský a koupelnu), mám již zatepleno, střešní okna i okna ve štítech... O co se mi jedná, stropy jsou v celém domě řešeny nosníky I 16 cm, tyto jsou položeny na nosných zdech a zabetonovány mezi spodní pasnici nosníku. I nosníky jsou uloženy od sebe cca 110 cm, když děda stavěl dům, tak nepočítal, že by se v podkroví někdy bydlelo a tak beton mezi nosníky zde "ošulil" a dal pouze cca 5-7 cm betonu vyztužené občas nějakým drátem. Původně na půdě byl zásyp škvárou a na tom mazanina, vše jsem odstranil cca 9 tun materiálu. A teď mi vznikl problém, jak realizovat podlahu. Měl jsme plnu nápadu, od zásypu fermacelem a fermacel deskami až po rošt. Jenže jsem studoval a studovla a vše má své pro i proti. U zásypu se bojím co se stane, až bude vše hotové a zatíží se nábytkem atd, jak to bude pracovat, u roštu mám zas plno otázek jak ho správně realizovat, jak hrubé použit trámky, jak a kde ukotvit příčky, jak a jeslti kotvit k nosníkum atd atd.. no maglajz, samozřejmě bych chtěl ušetřit a realizovat sám. Projektantka co jsem měl mi navrhla vše pro stavební úřad a pro povolení, více ji nezajímá a pomoci nechce. Před tím než budu hledat dalšího projektanta a platit mu za další projekt chci zkusit problém vyřešit sám. Za rady a nápady na případnou realizaci budu rád. Jinak skončím u hledání projektanta :D
Půdorys domu je 8x10m
nosníky I 16 ( pár, přesně 2 jsou 14)
vzdálenost nosníku od sebe 110 cm
maximální délka uložení nosníku je 410 cm
Třmeny navrhoval pan Homola jako přidržení bočních zdí. Musely by se kotvit přímo do krokví a předepnout silou kolem…
před 2 měsíci
Podlahu mám již vyřešenou, ale díky za další možný nápad. Úplně nerozumím tomu začátku. Myslím, že tesaři krokve…
před 2 měsíci
Díky za vysvětlení, rady a tipy.
před 3 měsíci
23 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení