Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím,
prvně pokud takové téma tady již je předem se omlouvám, ale nejspíše jsem ho přehlédl.
V rámci rekonstrukce dvou generačního domu jsem změnil typ střechy na sedlovou, zvýšil jsem nadezdívku na půdě, aby zde mohl vytvořit 3 pokoje ( ložnice, 2x dětský a koupelnu), mám již zatepleno, střešní okna i okna ve štítech... O co se mi jedná, stropy jsou v celém domě řešeny nosníky I 16 cm, tyto jsou položeny na nosných zdech a zabetonovány mezi spodní pasnici nosníku. I nosníky jsou uloženy od sebe cca 110 cm, když děda stavěl dům, tak nepočítal, že by se v podkroví někdy bydlelo a tak beton mezi nosníky zde "ošulil" a dal pouze cca 5-7 cm betonu vyztužené občas nějakým drátem. Původně na půdě byl zásyp škvárou a na tom mazanina, vše jsem odstranil cca 9 tun materiálu. A teď mi vznikl problém, jak realizovat podlahu. Měl jsme plnu nápadu, od zásypu fermacelem a fermacel deskami až po rošt. Jenže jsem studoval a studovla a vše má své pro i proti. U zásypu se bojím co se stane, až bude vše hotové a zatíží se nábytkem atd, jak to bude pracovat, u roštu mám zas plno otázek jak ho správně realizovat, jak hrubé použit trámky, jak a kde ukotvit příčky, jak a jeslti kotvit k nosníkum atd atd.. no maglajz, samozřejmě bych chtěl ušetřit a realizovat sám. Projektantka co jsem měl mi navrhla vše pro stavební úřad a pro povolení, více ji nezajímá a pomoci nechce. Před tím než budu hledat dalšího projektanta a platit mu za další projekt chci zkusit problém vyřešit sám. Za rady a nápady na případnou realizaci budu rád. Jinak skončím u hledání projektanta :D
Půdorys domu je 8x10m
nosníky I 16 ( pár, přesně 2 jsou 14)
vzdálenost nosníku od sebe 110 cm
maximální délka uložení nosníku je 410 cm
23 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení