Podlaha v podkroví na I nosnících

Rubriky:

Reklama
JT Jakub Tala @jakub.tala před 2 roky16.01.2022 12:18:22
Podlaha v podkroví na I nosnících

Zdravím,

prvně pokud takové téma tady již je předem se omlouvám, ale nejspíše jsem ho přehlédl.

V rámci rekonstrukce dvou generačního domu jsem změnil typ střechy na sedlovou, zvýšil jsem nadezdívku na půdě, aby zde mohl vytvořit 3 pokoje ( ložnice, 2x dětský a koupelnu), mám již zatepleno, střešní okna i okna ve štítech... O co se mi jedná, stropy jsou v celém domě řešeny nosníky I 16 cm, tyto jsou položeny na nosných zdech a zabetonovány mezi spodní pasnici nosníku. I nosníky jsou uloženy od sebe cca 110 cm, když děda stavěl dům, tak nepočítal, že by se v podkroví někdy bydlelo a tak beton mezi nosníky zde "ošulil" a dal pouze cca 5-7 cm betonu vyztužené občas nějakým drátem. Původně na půdě byl zásyp škvárou a na tom mazanina, vše jsem odstranil cca 9 tun materiálu. A teď mi vznikl problém, jak realizovat podlahu. Měl jsme plnu nápadu, od zásypu fermacelem a fermacel deskami až po rošt. Jenže jsem studoval a studovla a vše má své pro i proti. U zásypu se bojím co se stane, až bude vše hotové a zatíží se nábytkem atd, jak to bude pracovat, u roštu mám zas plno otázek jak ho správně realizovat, jak hrubé použit trámky, jak a kde ukotvit příčky, jak a jeslti kotvit k nosníkum atd atd.. no maglajz, samozřejmě bych chtěl ušetřit a realizovat sám. Projektantka co jsem měl mi navrhla vše pro stavební úřad a pro povolení, více ji nezajímá a pomoci nechce. Před tím než budu hledat dalšího projektanta a platit mu za další projekt chci zkusit problém vyřešit sám. Za rady a nápady na případnou realizaci budu rád. Jinak skončím u hledání projektanta :D

Půdorys domu je 8x10m
nosníky I 16 ( pár, přesně 2 jsou 14)
vzdálenost nosníku od sebe 110 cm
maximální délka uložení nosníku je 410 cm

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.