Tlak na kotliDobrý den. Prosím o radu. Jak jsem dnes ráno přikládal koks do kotle na tuhá paliva (Hercules U26 6. čl.) tak najednou jsem uslyšel takovou lehce třeskutou ránu. Vycházela z místa horní části kotle, kde je manometr. Poté mi začal klesat tlak na manometru kotle a zastavil se až na 0. Normálně mám tlak cca 1 bar. Na kotli je sdružený manometr pro tlak kotle a teplotu na kotli. Teplota je v pohodě cca 50 stupňů. Teplotu vždy volím na kotli pomocí regulátoru který je součástí kotle od výroby (systém regulus přes řetízek ke klapce spodních dvířek). Vody v otopné soustavě mám dost. Zkoušel jsem v patře na nejvyšším bodě u radiátoru odvzdušnit, ale po otevření odvzdušňovacího ventilu šla z radiátoru pouze otopná voda, žádný vzduch. Zkusil jsem teda odvzdušnit i jiné radiátory a výsledek stejný. Co by mohlo být příčinou zmizení tlaku? . Je možné že odešel snímač tlaku kotle?. A ještě jeden dotaz. Lze zatím takto kotel provozovat?. Normálně zatím topím a vše se jeví jako vždycky - normální stav. Děkuji za rady.