Tlak na kotli

Rubriky:

Reklama
JP Jan Pavlík @hanshp před 2 roky16.01.2022 14:10:34
Tlak na kotli

Dobrý den. Prosím o radu. Jak jsem dnes ráno přikládal koks do kotle na tuhá paliva (Hercules U26 6. čl.) tak najednou jsem uslyšel takovou lehce třeskutou ránu. Vycházela z místa horní části kotle, kde je manometr. Poté mi začal klesat tlak na manometru kotle a zastavil se až na 0. Normálně mám tlak cca 1 bar. Na kotli je sdružený manometr pro tlak kotle a teplotu na kotli. Teplota je v pohodě cca 50 stupňů. Teplotu vždy volím na kotli pomocí regulátoru který je součástí kotle od výroby (systém regulus přes řetízek ke klapce spodních dvířek). Vody v otopné soustavě mám dost. Zkoušel jsem v patře na nejvyšším bodě u radiátoru odvzdušnit, ale po otevření odvzdušňovacího ventilu šla z radiátoru pouze otopná voda, žádný vzduch. Zkusil jsem teda odvzdušnit i jiné radiátory a výsledek stejný. Co by mohlo být příčinou zmizení tlaku? . Je možné že odešel snímač tlaku kotle?. A ještě jeden dotaz. Lze zatím takto kotel provozovat?. Normálně zatím topím a vše se jeví jako vždycky - normální stav. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.