Vnitřní přizdívka k zateplenému domu

Rubriky:

Reklama
PP Pavel Petřík @pavel.petrik866 před 2 roky17.01.2022 10:02:49
Vnitřní přizdívka k zateplenému domu

Dobrý den,

provádím rekonstrukci (už poměrně dlouho) a nyní jsem se dostal o patro výš..

jedná se o 100letý domek, cihla 45 cm, z vnějšku zatepleno EPS 160mm.

tedy: v dětském pokojíčku se tvořila na podkrokevní přizdívce (k vnější zdi) plíseň.. rozkryl jsem to a objevil toto.. viz. nákres na obrázku.. před cihelnou zdí je mezera asi 15cm široká, vycpaná vším co komu zbylo ze stavby - jedná se o červenou část na obrázku.. jde mi o to, co s tím.. je to takto možné nechat?? mě se toto řešení moc nepozdává, nebo je to obvyklá úprava? vnější zeď je zateplená polystyrenem 160mm, zeď je š.450mm. přizdívka je 100mm. Napojení na zateplení střechy zde neřeším.. nyní mi jde jen o zídku..

potřeboval bych s tím něco udělat...

varianta 1: vybrat všechen bordel a mezeru vysypat drceným polystyrenem, ale nevím jestli to nebude vadit té zídce pod pozednicí.. bude v izolantu ze dvou stran.. prosím váš názor.. nebude třeba promrzat? neposunu rosný bod do zdiva pod pozednicí .. neboť prakticky snížím teplotu na vnitřní straně zídky pod pozednicí..

varianta 2: porobetonovou příčku vybourat, zídku na které je pozednice (je zateplená zvenku) prostě jen dát do lepidla a do štuku.. a částečně zvětšit místnost.. ale pokud varianta 1 není neobvyklá, bylo by to snazší, neboť k přizdívce je dotažená také plovoucí podlaha, atd.

varianta 3: zídku nechat býr, jen vybrat nepořádek a udělat ji jako provětrávanou směrem do místnosti.. ale stále mi přijde, že hrozí ochlazení podpozednicové zídky natolik, že může vznikat plíseň v meziprostoru a já budu spóry posílat dětem do pokojíčku.. a to bych nechtěl..

Děkuji za fundované názory a informace kterou variantu zvolit... případně odůvodnění, nebo výpočet rosného bodu, s mezidoteplením..

Pěkný den, Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.