Odpuštění DPH za energie

Rubriky:

Reklama
PF Pavel Filip @pavel.filip602 před 2 roky18.01.2022 13:58:12
Odpuštění DPH za energie

Nám se ulevilo od DPH jen v případě, když jsme v daném období (listopad a prosinec 2021) dostali fakturu (od DPI a dalšího dodavatele, který v prosinci u nás skončil). Ti nám naúčtovali spotřebu s nulovou DPH. Dodavatel, který nám fakturoval až letos, sice uvedl zálohy za listopad a prosinec s nulovou DPH, ale celou spotřebu naúčtoval s DPH 21 %, takže se žádná úleva nekonala. Logické by bylo, účtovat listopadovou a prosincovou spotřebu s nulovou DPH. Vrtá mi hlavou, jestli to tak Schillerová chtěla anebo jen špatně vymyslela rozhodnutí? V Rozhodnutí o prominutí daně z přidané hodnoty z důvodu mimořádné události se píše: Daň z přidané hodnoty se za uvedených podmínek promíjí, pokud se zdanitelné plnění uskutečnilo nebo úplata, u níž vznikla povinnost přiznat daň, byla přijata, v období
od 1. listopadu 2021 do 31. prosince 2021. Anebo to špatně aplikoval dodavatel?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.