TČ + krbová kamna na chalupu

Rubriky:

Reklama
VK Vojtěch Bažináč @bazinac před 2 roky18.01.2022 21:34:51
TČ + krbová kamna na chalupu

Dobrý den,

chystáme se v létě stavět celoroční chalupu na Vysočině (dvoupatrová dřevostavba, celková plocha cca 130 m²). Pročítal jsem zdejší rubriku o tepelných čerpadlech hledaje informace o vhodnosti kombinace TČ (vzduch-voda) a krbových kamen. Mohl bych se poptat někoho na zkušenosti s touto kombinací? Bylo by tam všude podlahové topení, tak přichází v úvahu i kombinace s teplovodními kamny, ale říkám si, jestli takový topný systém na chalupu trochu přepálený a komplikovaný.

Projektant spíš považuje za rozumnější nezávislý krb a nebo krbová kamna k tomu - já jsem v tomto naprostý laik. Mám k dispozici dřevo, tak bych ale každopádně nějakou možnost přitápět dřevem uvítal. Zároveň ale bych chtěl udržet investice na začátku na uzdě. Dále bych ocenil i tip na nějaké konkrétní TČ/dodavatele vhodné pro provoz na chalupě (tj. nepravidelné užívání), poměrně chladné místo. Ideálně někoho, kdo by kvalitně udělal i celou topenařinu, protože to je jediné řemeslo, které ještě nemáme vyřešené. Zatím zvažuji nabídku od firmy Mastertherm (resp. Masterenergy). Nabízejí jakési split kombi čerpadlo i s bojlerem a ta teplovodní kamna, ovšem cena se mi zdá dost vysoká (k půl milionu)

Uvítám veškerá moudra, děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

67 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.