Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
v brzké době mě čeká výměna plynového kotle, kotel musí mít trojcestný ventil pro ohřev bojleru a výkon cca 2 - 14 kW, takový mě stačí, nyní mám kotel atmosferický Protherm Panther 12KOO 3,4 -12,4 kW, vodu ohřívám na výstupu 50°C, ale stačilo by mě ještě méně. V obýváku je podlahovka, kuchyň, ložnice, pokoj, jsou velké radiátory. Dům je zateplený, okna plastová, spotřeba plynu 1300 m/3 i s ohřevem vody. Odtah je do komína. Že bude zásah do komína, je mi celkem jasné, jde mi jen o dobrý spolehlivý kotel. Vytipoval jsem si tyto tři kotle. Má někdo z vás takový kotel a dobré nebo špatné zkušenosti? BOSCH Kotel Condens GC2300iW 2,3-16,1 kW, nebo VAILLANT VU 15CS/1-5 ecoTEC plus IoniDetect 2,5-14,8 kW, nebo Baxi - Kotel plynový závěsný kondenzační LUNA DUO-TEC+ 1.12 - ERP 2,0 - 12 kW. Mohl bych také znovu dát značku PROTHERM PANTHER Condens 12 KKO, ale ten začíná s výkonem až na nějakých 4 kW. Můžete přidat i jinou značku, ale podobných parametrů . Spodní výkon by měl začínat na cca 2-3 kW.
Děkuji všem, kdo mě přidá nějakou radu, zkušenost, tip.
Začínám se zajímat čím dál více o TČ a člověk, kterého celkem znám, TČ montuje. Říkal mi, že montuje většinou Vaillant…
před 2 roky
Buďte jedině rád Miroslave, v dnešní době naprosto nereálné cifry. O to horší to pro vás bude, až vám tahle hitparáda…
před 2 roky
Opravdu takové ceny mám, akorát mám tarif D45d, to je sazba pro elektřinu, kterou jsem topil dříve, ta mi zůstala a…
před 2 roky
57 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení