Má někdo tento kondenzační kotel

Rubriky:

Reklama
MK Miroslav Krejčí @miroslav.krejci před 2 roky20.01.2022 10:58:51
Má někdo tento kondenzační kotel

Dobrý den,
v brzké době mě čeká výměna plynového kotle, kotel musí mít trojcestný ventil pro ohřev bojleru a výkon cca 2 - 14 kW, takový mě stačí, nyní mám kotel atmosferický Protherm Panther 12KOO 3,4 -12,4 kW, vodu ohřívám na výstupu 50°C, ale stačilo by mě ještě méně. V obýváku je podlahovka, kuchyň, ložnice, pokoj, jsou velké radiátory. Dům je zateplený, okna plastová, spotřeba plynu 1300 m/3 i s ohřevem vody. Odtah je do komína. Že bude zásah do komína, je mi celkem jasné, jde mi jen o dobrý spolehlivý kotel. Vytipoval jsem si tyto tři kotle. Má někdo z vás takový kotel a dobré nebo špatné zkušenosti? BOSCH Kotel Condens GC2300iW 2,3-16,1 kW, nebo VAILLANT VU 15CS/1-5 ecoTEC plus IoniDetect 2,5-14,8 kW, nebo Baxi - Kotel plynový závěsný kondenzační LUNA DUO-TEC+ 1.12 - ERP 2,0 - 12 kW. Mohl bych také znovu dát značku PROTHERM PANTHER Condens 12 KKO, ale ten začíná s výkonem až na nějakých 4 kW. Můžete přidat i jinou značku, ale podobných parametrů . Spodní výkon by měl začínat na cca 2-3 kW.
Děkuji všem, kdo mě přidá nějakou radu, zkušenost, tip.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

57 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.