Podlahové topení vs krbová kamna

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Matušica @lukas7proc8 před 2 roky21.01.2022 11:24:34
Podlahové topení vs krbová kamna

Dobrý den,

hlavní zdroj tepla v domě máme tepelné čerpadlo a podlahové topení v celém domě. (čerpadlo Acond Pro N - inventorové + nádrž na TUV) .

Pokud zatopím v krbu čerpadlo vypne (pokojový termostat). Pokud topím celý den a v noci už nepřikládám za tu celou dobu chladne betonová podlaha a čerpadlo zapne až když se teplota na termostatu klesne pod požadovanou teplotu v místnosti.
Otázka zni.: Jak se nejekonomičtěji řeší tyto situace, jelikož trvá snad celý den než se zase nahřeje podlahovka a v mrazech musí sepnout i bivalence ,aby to stihlo natopit.? Napadá mě jedině ekviterm , který se topí podlahu podle venkovní teploty nebo tam mám režim "standart" kde si určím požadovanou stálou teplotu vratné vody, aby pak čerpadlo nemuselo tolik dohánět teplotu vody (u které to opravdu trvá dlouho než se zase nahřeje) . Takže ve směs na elektrice nic neušetřím i když si topím celý den kamny...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.