Automatické vypínání zásuvky při odběru z druhé zásuvky

Reklama
JN Jozef Nor @jozef.nor před 2 roky21.01.2022 12:40:24
Automatické vypínání zásuvky při odběru z druhé zásuvky

Zdravím,
dočasně (max rok) bydlíme ve výhodném nájmu v bytě se starými elektro rozvody před rekonstrukcí, tzn teď se do nich nebude zasahovat.
Nejsou dimenzované na současné elektrospotřebiče, což pro nás znamená, že nemůžeme zapnou najednou pračku a troubu, troubu a konvici a podobně, protože to vyrazí jistič.
Sice na to myslíme, občas se na to ale zapomene, zejména při vaření je to vopruz. Jede trouba, zapnu konvici a jistič vyhozený, internet offline a nabíhá 5 minut.

Existuje nenákladné dočasné řešení, kdy šoupnu například do zásuvky nějaké krabičky měřící proud, přes které připojím spotřebiče, aby to fungovalo tak, že když zapnu konvici, na ty 2 minuty se odpojí druhá zásuvka k troubě?
Dost by mi to pomohlo i jen pro 2 zásuvky, kdy jedna bude mít "přednost", takže když tam nějaké zařízení bude mít odběr, druhá se odpojí. Napadá mě, jak něco takového ubastlit, raději bych však něco koupil.
Díky za jakékoliv rady :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.